0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Actorul solicita despagubiri pentru ca nu i s-a cerut acordul pentru includerea unei piese în care el recita o poezie pe albumul Loredanei Groza scos în anul 2007. Ion Caramitru cere, în instanta, de la doua case de productie, daune de 40.000 de lei pentru folosirea piesei „Buna seara, iubito!“ într-un album al interpretei Loredana Groza.

„Buna seara, iubito! Te-astept ca din cer/ Sa-mi aduci continente de palid mister!”- sunt versurile pe care le recita Ion Caramitru în melodia „Buna seara, iubito!”, interpretata de Loredana Groza. Melodia „Buna seara, iubito!” (compozitor Adrian Enache, versuri Lucian Avramescu) a fost lansata în anul 1988, fiind cântata de Loredana Groza, iar versurile sunt recitate de Ion Caramitru.

Dupa 22 de ani de la succesul muzical, Caramitru cere judecatorilor sa-i fie recunoscute drepturile patrimoniale asupra acestei melodii, în calitate de artist-interpret al piesei. El mai cere instantei sa oblige doua case de productie, Mediapro Music and Events (MME) si Electrecord, la plata unor daune materiale de 30.000 de lei pentru includerea acestei piese, fara acordul lui, pe albumul „Loredana-My love” (2007). Actorul sustine ca a fost prejudiciat atunci când numele sau a aparut pe coperta CD-ului si cere, în plus, MME daune morale evaluate la 10.000 de lei. În total, Ion Caramitru vrea aproximativ 10.000 de euro.

Sursa: Adevarul

Distribuie acest articol!