0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
Cat de veche poate fi o creanta pentru a avea sanse sa fie recuperata?

Vechimea unei creante, numita si TERMEN DE PRESCRIPTIE este de 3 ani de la data nasterii creantei, respectiv data scadenta a facturii neincasate. Sunt cateva exceptii pentru acest termen de prescriptie si anume:

  • Un an de zile in cazul serviciilor prestate de anumiti profesionisti.
  • Un an de zile pentru serviciile de trasnport
  • Doi ani de zile pentru serviciile prestate in baza contractelor de intermediere, asigurare si reasigurare.

Daca nu stii exact unde se incadreaza creanta ta, te rugam sa ne contactati pentru o analiza detaliata a situatiei.

Daca contractul cu un client este expirat, mai pot recupera o factura neincasata?

Existenta unei creante iese din sfera termenului de valabilitate al contractului. Daca aceasta creanta a luat nastere, in termenul de valabilitate al contractului si este o creanta certa, lichida si exigibila, iar vechimea creantei nu a depasit termenul de prescriptie, se poate declansa procedura de recuperare a creantei, chiar daca contractul care a stat la baza furnizarii serviciilor are un termen de finalizare depasit.

In general, contractele trebuie sa contina o clauza prin care se specifica faptul ca un contract este terminat de drept dupa indeplinirea obligatiilor de ambele parti. Chiar daca aceasta clauza nu apare in contractul tau, contacteaza-ne pentru o analiza temeinica a situatiei.

Se poate recupera o creanta daca a fost prestat un serviciu, insa nu a fost emisa o factura ci o proforma de servicii?

Nu se poate. Factura fiscala este singurul document fiscal prin care se poate face dovada existentei unei creante. Factura proforma nu se inregistreaza in evidentele contabile.

Se pot recupera creante daca debitorul este o societate comerciala din afara Romaniei?

Da, BGA Recuperari poate initia procedura de recuperare a creantelor pentru situatii in care debitorul este o societate comerciala cu sediul in strainatate. Pentru astfel de situatii, putem decide demararea intregului proces dupa o analiza completa a cazului tau.

In astfel de situatii, pot fi estimate anumite costuri ce trebuie platite in avans de catre clientul nostru, in functie de modalitatea de actiune aleasa.

Sumele recuperate sunt incasate in contul meu sau in contul BGA RECUPERARI? Cum pot avea aceasta certitudine?

Orice suma recuperata este varsata de catre debitor in contul creditorului. Toate informarile ce sunt trimise clientului contin datele bancare ale companiei tale. Acest mod de lucru este prevazut in contractul de mandat pe care il semnam inainte de declansarea procedurilor.

Plata comisioanelor ce ne sunt datorate sunt facute ulterior de catre compania ta, in contul BGA Recuperari.

Puteti redacta sau modifica contracte scrise in engleza sau alte limbi straine?

Cu siguranta putem redacta si modifica contracte in limba engleza si in majoritatea limbilor de circulatie internationala. BGA Recuperari colaboreaza cu Case de Traduceri specializate in traducerea contractelor comerciale astfel incat putem oferi serviciul nostru de redactare sau modificare a contractelor comerciale in aproape orice limba straina.

Contacteaza-ne pentru detalii, indiferent de limba straina sau dialectul in care trebuie scris un contract comercial pentru compania ta.

Aboneaza-te la newsletter

Te tinem la curent cu cele mai utile informatii din domeniu si cele mai bune oferte. In plus, iti oferim cadou ebook-ul “5 pasi de urmat pentru a-ti recupera singur facturile neincasate”.