0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Arestul la domiciliu cu bratara, imposibil de aplicat. Asta in conditiile in care potrivit Noului Cod de Procedura Penala, masura preventiva poate fi pusa in aplicare. Legile care completeaza noile coduri prevad, la randul lor existenta unor acte normative de aplicare ce nu au fost inca elaborate. Pana ce acestea nu vor fi intocmite, bratarile de localizare nu vor putea fi achizitionate.

 

De la 1 februarie, instantele de judecata pot sa-i trimita in pe infractori, iar suspectii mai periculosi sa fie chiar monitorizati cu ajutorul unei bratari electronice.

“Masura arestului la domiciliu consta in obligatia impusa inculpatului, pe o perioada determinata, de a nu parasi imobilul unde locuieste, fara permisiunea organului judiciar care a dispus masura sau in fata caruia se afla cauza si de a se supune unor restrictii stabilite de acesta.”

Masurile preventive sunt reglementate de legile 253 si respectiv 254 din 2013, intrate in vigoare tot de la 1 februarie. Articolul 124 din Legea 254 spune ca “In situatia in care, cu ocazia dispunerii masurii arestului la domiciliu, se stabileste ca inculpatul sa poarte un dispozitiv electronic de supraveghere, potrivit art. 221 alin. (3) din Codul de Procedura Penala, modul de utilizare a acestuia, precum si conditiile referitoare la transmiterea, modificarea si stocarea datelor obtinute prin supravegherea electronica se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.”

Sursa: Realitatea.net

Distribuie acest articol!