0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Mii de romani s-au plans ca au suportat abuzuri din partea judecatorilor si procurorilor. Anul trecut, peste sase mii de oameni i-au reclamat pe la . Cele mai multe dintre nemultumiri se refera la si la conduita celor care ar trebui sa le faca dreptate. Rezultatele controalelor au dus, insa, doar la doua excluderi din magistratura.

 

Romania pierde procese pe banda rulanta la Curtea Europeana a Drepturilor Omului unde a fost reclamata pentru durata prea mare a proceselor aflate pe rolul instantelor. Din ce in ce mai multi romani au inceput sa faca plangere impotriva judecatorilor si a procurorilor. In 2013, Inspectia Judiciara a fost sesizata in 6.058 de cazuri, cu o mie mai multe fata de 2012.

“In majoritatea cazurilor reclama tergiversarea procedurilor si a cercetarii, neredactarea hotararilor judecatoresti si mai nou , fapt ce dovedeste ca au citit legea, nerespectarea cu rea credinta si grava neglijenta a normelor procedurale care de fapt se refera la nemultumiri legate de sentinte”, a spus Rica Vasiliu, inspector-sef al Inspectiei Judiciare.

In urma verificarilor, putin peste unu la suta dintre magistrati au si fost sanctionati. Cele mai multe au fost advertismente scrise. Putine au fost cazurile incheiate cu solutii de excludere din profesie, iar acelea au fost in urma unor sesizari facute de mass-media.

Sursa: Realitatea.net

Distribuie acest articol!