0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a confirmat public faptul ca a intreprins demersuri pentru obtinerea unui nou spatiu pentru derularea sedintelor de judecata, in actualul sediu al Consulatului Statelor Unite ale Americii, de pe strada Batistei.

 

Judecatoarea Livia Stanciu a facut aceasta declaratie cu ocazia reuniunii Comisiei de monitorizare a gradului de indeplinire a recomandarilor cuprinse in Raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), ca raspuns la intrebarea directa pe acest subiect adresata de Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

„Speram ca pana in 24 noiembrie sa fie adoptat proiectul de hotarare de guvern, dar spatiul respectiv va fi eliberat si va putea fi folosit dupa data de 30 noiembrie”, a raspuns Livia Stanciu.

O masura pentru accelerarea solutionarii cauzelor

„Inalta Curte de Casatie si Justitie are in prezent 4 sali de judecata si am reusit sa imprumutam sali de sedinte, temporar, prin protocoalele incheiate cu Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Militara. Dar o alta masura pentru accelerarea solutionarii cauzelor de coruptie la nivel inalt a fost aceea de demarare a actiunilor pentru trecerea in administrarea ICCJ a sediului Consulatului SUA. Proiectul de hotarare de Guvern este intocmit, iar dorinta mea este ca pana la 21 noiembrie sa avem semnat acest protocol, chiar daca dupa 30 noiembrie se elibereaza spatiul. Este un lucru benefic pentru judecarea cauzelor ICCJ”, a detaliat Livia Stanciu in timpul discutiilor tehnice ale Comisiei MCV.

Potrivit declaratiilor sale, in acest sediu ar putea fi amenajate 4 sali de judecata, ceea ce ar putea decongestiona rolul instantei supreme.

Sursa: InfoCSM

Distribuie acest articol!