0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov si Biroul Teritorial Satu Mare au procedat la destructurarea a doua importante grupuri infractional organizate specializate in contrafacerea si punerea in circulatie de bancnota romaneasca si alte valute straine.

 

In acest scop, pe raza municipiului Brasov sunt in curs de derulare un numar de 18 la locuintele celor 19 membri ai gruparii, in vederea retinerii acestora si a ridicarii mijloacelor materiale de proba. Documentarea probatorie realizata pana la aceasta data a stabilit ca inculpatii falsificau cu predilectie, bancnote din cupiura de 100 RON, 50 EURO, lei moldovenesti si, posibil yuani chinezesti.

Anterior, la data de 19 iulie 2011, pe raza judetului Satu Mare au fost depistati in flagrant inculpatii VINT GEORGEL-ANDREI, BOROS OTTO-ANDREI, NEGREA SEBASTIAN-VIOREL, VIDREAN CLAUDIU si BICAZAN DOINA- MANUELA, in timp ce puneau in circulatie mai multe bancnote din cupiura de 50 EURO si 100 forinti.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate la locuintele inculpatilor au fost ridicate aparatura electronica, substante si alte instrumente folosite la contrafacerea bancnotelor.

Urmare a propunerii formulate de procurorii D.I.I.C.O.T., cei 5 inculpati au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, de catre Tribunalul Satu Mare, pentru savarsirea infractiunilor de aderare si sprijinire a unui organizat in vederea savarsirii de infractiuni, prev. si ped. de art. 7 din Legea 39/2003, falsificare de moneda, prev si ped. de art. 282 alin. 2 C.p. si art. 284 C.p., inselaciune prev. si ped. de art.  215 alin. 2 C.p.

Operatiunile au fost realizate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Brasov si S.C.C.O. Satu Mare.

Sursa:

Distribuie acest articol!