0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Pentru prima oara în România s-au luat de catre o institutie masuri speciale pentru a împiedica angajatii sa participe la un miting de protest. S-a încercat astfel protejarea imaginii PDL, mitingul fiind organizat în fata sediului central al acestui partid.

Angajatii sistemului de penitenciare aflati în tura libera trebuiau sa participe vineri la un miting de protest sindical în fata sediului central al PDL. Pentru a-i împiedica pe gardieni si pe ceilalti angajati sa participe la actiunea de protest, s-a luat o decizie aberanta: s-a anuntat si s-a efectuat un exercitiu de alarmare generala la nivelul întregii tari. “Lucrez de 20 de ani în sistem si niciodata nu s-a facut un astfel de exercitiu de alarmare generala”, a declarat la RTV un gardian de la un penitenciar. “O asemenea alarmare a personalului este abuziva si nelegala, iar explicatiile date federatiei de catre conducerea Administratiei o demonstreaza: pretextul este informarea personalului cu privire la unele evenimente recente care au avut loc în penitenciare”, se precizeaza într-un comunicat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Penitenciarelor (FSAP). De mentionat ca, de fapt, exercitiul de alarmare generala nu s-a desfasurat conform normelor unei astfel de actiuni. Practic, angajatii penitenciarelor au fost tinuti în salile de sedinta, fara sa li se explice de ce s-a luat aceasta masura, a precizat la RTV un gardian.

S-au cheltuit bani si s-a pierdut o groaza de bani.

Un gardian dintr-un penitenciar a declarat vineri ca alarmarea generala a presupus o serie de costuri, care acum în perioada de criza nu erau justificate. Mai mult, a mai precizat sursa citata, s-au pierdut foarte multi bani din cauza ca deinutii care urmau sa mearga la unele puncte de lucru nu au mai fost scosi din penitenciare, si astfel “conform contractelor încheiate, pentru ziua de vineri nu se va încasa nici un leu”.

Sursa: Cotidianul

Distribuie acest articol!