0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

60 de tari iau parte la Londra la o conferinta care are ca scop stabilirea principiilor de functionare a internetului. Sunt vizate libertatea de exprimare, dreptul la viata privata, respectarea proprietatii intelectuale.

 

Dat fiind timpul foarte scurt si amploarea subiectului, este putin probabil ca pana la sfarsitul acestei intalniri sa se ajunga la un acord unanim in privinta viitorului pe care il va avea internetul, dar organizatorii britanici spera sa puna macar bazele unor principii care sa ghideze urmatoarele intalniri pe aceasta tema.

“Marea Britanie a propus un set de sapte principii ca o baza pentru o cooperare mai eficienta” a anuntat ministrul de externe, William Hague. “Acestea cuprind nevoia ca guvernele sa actioneze in spatiul virtual in conformitate cu legile internationale deja existente. Nevoia ca toti locuitorii acestei planete sa aiba posibilitatea de a accesa internetul. Nevoia ca utilizatorii sa dea dovada de respect pentru diversitatea de idei, limbi si culturi intalnite pe internet si nevoia ca spatiul virtual sa ramana deschis inovatiilor si liberei exprimari. “Nu in ultimul rand, principiile cuprind nevoia ca internetul sa ofere dreptul la viata privata si sa protejeze proprietatea intelectuala, dar si nevoia ca noi toti sa actionam impreuna pentru a combate criminalitatea online” a adaugat William Hague.

Legislatie comuna in domeniu
In ceea ce priveste modul in care poate fi reglementat internetul, parerile sunt impartite. Mai multi participanti la aceasta conferinta militeaza pentru o legislatie comuna, care sa fie inclusa intr-o serie de tratate internationale, insa premierul britanic David Cameron a atras insa atentia asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta o reglementare foarte stricta a internetului.

“Guvernele nu trebuie sa foloseasca securitatea informatica pe post de scuza pentru cenzura. Nu trebuie sa uitam ca guvernele nu sunt proprietare ale internetului si nici nu il dirijeaza” a spus David Cameron.

Surs: Radio Romania Actualitati

Distribuie acest articol!