0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

reprezinta dreptul unui stat suveran de a acorda intrarea si stabilirea pe teritoriul sau a unor persoane straine, urmarite in tara lor pentru activitati politice, stiintifice, religioase (ce nu sunt in concordanta cu ordinea de drept a statului respectiv).

– Acordarea azilului semnifica refuzul extradarii.

este un drept exclusiv al statului, nu al persoanei care il solicita.

– La baza acordarii azilului stau ratiuni de , motiv pentru care acordarea nu este apreciata ca act inamical in relatiile dintre statul care acorda si cel al carui cetatean este azilantul.

– Din punctul de vedere al individului, dreptul de a solicita azil este apreciat ca drept fundamental al omului, fiind prevazut de Declaratia Universala a Drepturilor Omului (art. 14).

– In cadrul ONU, Adunarea Generala a adoptat in anul 1967 Rezolutia 2312 (Declaratia cu privire la azilul teritorial) in care se prevede ca statele trebuie sa respecte acordarea azilului de catre alte state, in virtutea suveranitatii lor, inclusiv persoanelor ce lupta impotriva colonialismului, dar ca el nu trebuie acordat celor care au comis crime contra pacii, de razboi sau impotriva umanitatii.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!