0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Curtea de Apel Bucuresti mentine hotararea Tribunalului Bucuresti in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu. Conform acestei decizii, omul de afaceri nu poate parasi tara de sarbatori.

Tribunalul Bucuresti a admis, pe 8 noiembrie, cererea procurorilor de instituire a interdictiei de parasire a tarii pentru omul de afaceri. Decizia a fost atacata cu recurs de aparatorii lui Vantu.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat pe 29 noiembrie, pentru 6 decembrie, procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

Sorin Ovidiu Vantu a fost trimis in judecata, procurorii sustinand ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, acesta i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat in Indonezia, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vantu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de catre Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vantu si Alexandru Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania.

Sursa: AGERPRES

Distribuie acest articol!