0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

 trece de la executarea bunurilor unei firme la urmarirea silita a actionarilor si asociatilor, direct pe CNP. Fiscul ameninta ca le ia masinile, casele, apartamentele persoanelor posesoare de firme cu datorii, prin atragerea raspunderii solidare. Pot fi anulate contracte de vanzare a activelor si urmarite chiar si soacrele care primesc bunuri din patrimoniul firmei ginerelui.

 

Atragerea raspunderii solidare este „arma mortala“ a Fiscului de acum inainte, pentru a ajunge sa execute silit bunurile personale ale administratorilor de firme si ale asociatilor acelor entitati economice care au ajuns la datorii uriase catre bugetul de stat, dar ei ca indivizi prospera. Cei care conduc firme cu datorii mari la stat, dar care isi ridica vile uriase pe persoana fizica sau se plimba in diverse masini de lux „ultimul racnet“, directionand sume importante de la firme catre bunurile lor personale, vor fi supusi atragerii raspunderii solidare. Daca pana acum executarea bunurilor unei firme pentru neplata datoriilor era o metoda la moda prin care statul incerca sa-si recupereze niste prejudicii, actualmente Finantele incearca alte metode mai noi de a aduce bani la bugetul de stat, cum ar fi sa execute bunurile personale ale patronilor. „El nu plateste nimic la stat si sa-l las eu, ca Fisc, sa-si faca vile pe nu stiu unde si sa se plimbe cu nu stiu ce masini de lux, in timp ce altii platesc la centima impozitele si taxele datorate statului?! Echitatea fiscala unde este? Noi vom face legatura intre firma si persoana fizica. In timp ce pe firma merge numai pe pierderi, pe persoana fizica are o avere colosala“, a declarat Mihai Antonescu, directorul executiv al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Craiova.

Presedintele ANAF a emis, zilele trecute, Ordinul nr. 127 pentru aprobarea instructiunilor privind aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare reglementate de articolele 27 si 28 din Codul de Procedura Fiscala, ordin prin care s-au aprobat noile modalitati, instructiuni si formulare de atragere a raspunderii solidare a detinatorilor de firme. „Raspund solidar asociatii firmei, membrii intreprinderilor familiale, cum ar fi comerciantii, care vand diverse produse, ateliere, magazine prin cartiere, pentru obligatiile fiscale datorate de firmele lor. Ei raspund alaturi de administratori cu bunurile lor personale pentru ca au determinat nedeclararea si neachitarea obligatiilor fiscale la scadenta“, a explicat directorul executiv al Fiscului regional. Metoda exista si pana acum in Codul de Procedura Fiscala, dar in aceasta perioada s-au acordat puteri sporite Fiscului pentru atragerea raspunderii solidare si pentru a putea lupta mai eficient cu evazionistii, care aveau tot felul de tertipuri de a scapa de lege.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!