0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Orice PFA dupa inregistrarea la Registrul Comertului este obligata la constituirea dosarului fiscal la Agentia Nationala de Administrare Fiscala in termen de 15 zile de la inceperea activitatii.

 

Astfel va opta pentru sistem real sau impozitare in functie de norma de venit. Pentru inregistrarea fiscala contribuabilul trebuie sa prezinte urmatoarele acte: cerere optiune pentru impozitare in sistem real sau norma de venit; copie carte de identitate; copie certificat inregistrare de la Registrul Comertului; copie certificate constatator de la Registrul Comertului; copie rezolutie de la Registrul Comertului; registrul jurnal de incasari si plati numerotat si legat, completat cu datele firmei pe coperta; registrul inventar numerotat si legat, completat cu datele firmei pe coperta; declaratia 220 – Declaratie privind venitul estimat pentru perioada ramasa din anul fiscal; declaratia 221 – Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme venit – pentru persoanele care desfasoara activitati generatoare de venituri din activitati agricole; imputernicire – in cazul in care face altcineva inregistrarea la ANAF; copie carte identitate imputernicit; dosar cu sina completat pe coperta cu datele persoanei fizice autorizate. Registrul jurnal de incasari si plati si Registrul inventar vor fi inregistrate de catre ANAF, iar in momentul in care acestea se duc la ANAF nu trebuie sa fie nimic completat in ele.

Dupa inregistrarea persoanei fizice autorizate, aceasta trebuie sa isi achizitioneze si Registrul unic de control contra cost tot de la ANAF.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!