0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Conform art. 75 C.fisc., in sfera veniturilor din se cuprind veniturile din concursuri, precum si cele din promovarea produselor si serviciilor conform practicilor comerciale.

 

Veniturile din , cuprind castigurile realizate ca urmare a participarii la jocurile de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice.

Calculul impozitului datorat pleaca de la determinarea venitul net, ca diferenta dintre venitul din premii si suma reprezentand venitul neimpozabil. Veniturile din premii se impun, prin , cu o cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu in timp ce veniturile din jocuri de noroc se impun tot prin retinerea la sursa, dar cu o cota majorata de 25%.

Pe langa cota diferentiata utilizata pentru calculul impozitului datorat la aceasta categorie speciala de venituri, se remarca si stabilirea unui plafon neimpozabil de 600 de lei, aplicabil pentru fiecare premiu si pentru castigurile din jocurile de noroc de la acelasi organizator intr-o singura zi [art. 77 alin. (4) C.fisc.].

Din punct de vedere al normelor de procedura, obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorilor de venituri, persoanelor fizice si/sau juridice care organizeaza si gestioneaza premiile respective sau jocurile de noroc. Venitul net se calculeaza la nivelul castigurilor realizate la acelasi organizator sau platitor.

Impozitul calculat si retinut in momentul platii venitului este final si se vireaza la bugetul de stat, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!