0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

În primul rând, trebuie să știi că aceste plăți se fac în conturi de Trezorerie, deci, indiferent de ce bancă utilizezi și indiferent de cum arată aplicația online a acestora, trebuie întâi să identifici modelul de ordin de plată/tranzacție pentru Trezorerie, astfel încât să poți trece toate informațiile necesare:

Contul din care se face plata: contul din care vor pleca banii.

Suma de plată: suma pe care vrei să o plătești, de exemplu, 100 lei.

Numele beneficiarului: la ce buget se trimit banii (de exemplu, bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale etc).

Contul beneficiarului: întotdeauna un cont de trezorerie va avea în componență „TREZ”, de exemplu, RO60TREZ70320470101XXXXX.

Banca beneficiarului: TREZORERIA.

CUI/CNP Beneficiar: aici se trece cnp/cui pentru cine se plătește, nu cif-ul Bugetului unde plătești. Deci, dacă achiți un impozit pe persoană fizică, vei scrie cnp-ul tău, iar dacă vei plăti un impozit pentru societate, vei trece cui-ul societății.

Detalii de plată: ce anume plătești.

Atenție mare când completezi partea cu cnp/cui, pentru că altfel banii se duc pe fișa altcuiva ori se întorc.

Să luăm un exemplu, care se poate întâmpla, din păcate: cineva deține 2 firme, A și B, și dorește să facă o plată către bugetul de stat pentru firma A. Din greșeală însă, când completează ordinul de plată, scrie la rândul cui/cnp beneficiar cui-ul firmei B.

Nu va conta în acel moment că se plătește din contul firmei A, că la plătitor scrie numele firmei A, va conta cui-ul și plata se va duce în contul obligațiilor firmei B. Iar mutarea la ANAF a sumelor de la o firmă la alta este aproape imposibilă sau până se întâmplă, vine deja următorul termen de plată și poate aveți plăți de făcut și la firma B.

Sursa: Avocatnet

Distribuie acest articol!