0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor in vacante.

In Monitorul Oficial nr. 698 din 11 octombrie 2012 a fost publicata Hotararea nr. 799/2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 621/2006.

In ceea ce priveste conditii pentru inscrierea la concursul de promovare a judecatorilor si procurorilor Hotararea nr. 799/2012 prevede:

Pot participa la vacante sau pe loc judecatorii si procurorii care indeplinesc la data sustinerii probelor scrise conditiile de vechime prevazute la art. 44 alin. (1) din privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care la ultima evaluare au avut calificativul «foarte bine» si nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani.

La medii egale au prioritate, in urmatoarea ordine: candidatii care au titlul stiintific de doctor in drept, cei care au vechime mai mare in functia de judecator sau de procuror, cei care au calitatea de doctorand, candidatii care au absolvit cursuri de masterat sau care au absolvit cursuri postuniversitare ori candidatii care au activitate publicistica in specialitate, iar in cazul in care egalitatea se pastreaza dupa aplicarea acestor criterii vor fi avute in vedere in urmatoarea ordine: nota obtinuta la proba scrisa tip grila pentru verificarea cunostintelor practice, vechimea la instanta/parchetul al carei/carui grad profesional il detine judecatorul/procurorul, media obtinuta la ultima evaluare, media obtinuta la examenul de capacitate.

Judecatorii si procurorii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 27, dar care nu au fost promovati ca urmare a lipsei posturilor vacante pot fi promovati in posturile ce se vacanteaza la instantele si parchetele pentru care au optat la inscriere, in termen de 3 luni de la data validarii concursului.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!