0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Prin Comisia de de Supraveghere a Asigurarilor a introdus noi restrictii in materia autorizarii si functionarii asiguratorilor, privind actionarii semnificativi persoane fizice sau juridice.

In Monitorul Oficial nr. 706 din 16 octombrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 20/1012 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru completarea Normelor privind autorizarea si functionarea asiguratorilor, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 16/2012.

Normele privind autorizarea si functionarea asiguratorilor prevad ca pentru a putea obtine calitatea de actionar direct si/sau indirect al asiguratorului, fondatorii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii.

Una dintre aceste conditii este ca sumele destinate participarii la capitalul social al asiguratorului sa nu provina din imprumuturi, indiferent cu ce titlu, cu exceptia sumelor puse la dispozitia unei filiale de catre societatea-mama, din sursele proprii ale acesteia.

Conform Ordinului nr. 20/2012, aceasta restrictie se aplica si in cazul persoanelor fizice sau juridice, ai unui asigurator care doresc sa isi majoreze cota de capital detinuta ori care participa la majorarea capitalului acelui asigurator.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!