0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In Monitorul Oficial nr. 66 din 31 ianuarie 2013 a fost publicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru modificarea si completarea Normelor privind autorizarea si , puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 16/2012.

 

In cadrul actului normative se arata:

va decide, in termen de 4 luni de la data depunerii documentatiei complete, asupra acordarii autorizatiei de functionare pe baza careia asiguratorul va putea desfasura activitate de asigurare.

Persoanele desemnate in functii de conducere care nu sunt specifice domeniului asigurarilor sunt conducatorii compartimentelor economico-financiar, juridic, control intern, audit intern, tehnologia informatiei.

In termen de 5 zile lucratoare de la data vacantarii unei functii detinute de o persoana semnificativa sau de o persoana desemnata intr-o functie de conducere care nu este specifica domeniului asigurarilor, asiguratorul si persoana in cauza vor comunica in scris Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor numele si functia persoanei respective, cu exceptia vacantarii functiei de actuar, pentru care se va efectua comunicarea in termen de 3 zile lucratoare.

In vederea aprobarii ca persoana semnificativa la un asigurator, actuarul trebuie sa transmita declaratia prevazuta in anexa nr. 6 la norme, curriculum vitae, precum si cazierul fiscal si cazierul judiciar, in original, valabile la data depunerii documentatiei.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!