0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Prin Ordinul nr. 19/2012 a operat modificari in cadrul Normelor privind metodologia de calcul si evidenta a rezervelor tehnice minimale pentru activitatea de asigurari generale.

In Monitorul Oficial nr. 696 din 10 octombrie 2012 a fost publicat Ordinul nr. 19/2012 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru modificarea si completarea Normelor privind metodologia de calcul si evidenta a rezervelor tehnice minimale pentru activitatea de asigurari generale, puse in aplicare prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 3.109/2003.

Normele privind metodologia de calcul si evidenta a rezervelor tehnice minimale pentru activitatea de asigurari generale se modifica si se completeaza astfel:

In ceea ce priveste rezerva de daune:

  • in cazul pretentiilor de care fac obiectul unei actiuni in instanta, rezerva de se va constitui si se va mentine la nivelul pretentiilor solicitate in instanta, in limita sumei asigurate, cu exceptia pretentiilor de despagubiri pentru ca urmare a vatamarilor corporale sau decesului.
  • in cazul pretentiilor de despagubiri care fac obiectul unei actiuni in instanta, in calculul rezervei de dauna se va lua in considerare si valoarea estimata a cheltuielilor totale de judecata.
  • in cazul pretentiilor de despagubiri pentru daune morale ca urmare a vatamarilor corporale sau decesului, rezerva de dauna se va constitui pe baza jurisprudentei si a practicii societatii de asigurare. Asiguratorii au obligatia sa instituie si sa aprobe proceduri interne de calcul al rezervei de dauna pentru cazurile de daune morale ca urmare a vatamarii corporale sau decesului, care vor fi notificate Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor cu 30 de zile inainte de aplicarea lor.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!