0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Lichidele, gelurile si aerosolii aflate in bagajul de mana al pasagerilor vor putea fi transportate, incepand de vineri, 31 ianuarie, pe aeroporturile din Uniunea Europeana, atat la plecare, cat si la transfer, doar dupa ce au fost supuse controlului de securitate.

 

“Este vorba de produse care se incadreaza in urmatoarele categorii: lichide, aerosoli, geluri achizitionate din magazinele de tip duty free din aeroporturi sau de la bordul aeronavelor, ambalate in pungi speciale, prevazute cu elemente de probare a integritatii, sigilate, numite STEB (); medicamentele si produsele necesare unor diete speciale, inclusiv alimentele pentru bebelusi. La efectuarea controlului, personalul de securitate poate solicita pasagerilor o dovada a autenticitatii produselor sau deschiderea recipientelor in care se afla lichidele si poate refuza transportul acestora”, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB)..

Potrivit comunicatului, singurele lichide, aerosoli si geluri care vor putea fi transportate, in continuare, fara restrictie, in bagajul de mana, sunt cele aflate in recipiente individuale de maximum 100 ml si amplasate intr-o punga de plastic transparenta, resigilabila, al carei volum nu trebuie sa depaseasca 1 litru.

“Lichidele, aerosolii si gelurile aflate in recipiente individuale de maximum 100 ml si amplasate intr-o punga de plastic transparenta trebuie scoase din bagajele de mana si prezentate separat la controlul de securitate”, se mai precizeaza in comunicat.

CNAB pune la dispozitia structurilor responsabile de efectuarea controlului de securitate echipamente speciale pentru controlul lichidelor. Acestea vor fi amplasate pe filtre dedicate, pe care pasagerii le vor putea identifica cu ajutorul signalisticii sau a personalului aeroportuar.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!