0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In Monitorul Oficial nr. 521 din 20 august 2013 a fost publicata Norma nr. 7 a Autoritatii de Supraveghere Financiara privind forma si clauzele cuprinse in contractul de a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Acest act normativ este aplicabil asigurarii obligatorii a locuintelor, si anume impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Obiectul asigurarii il reprezinta  constructiile cu destinatia de locuinta, iar contractul de asigurare obligatorie se incheie pe o perioada de 12 luni.

 

Conform acestei norme, proprietarii de locuinte care care au incheiate polite de asigurare facultative privind riscurile prevazute de Legea nr. 260/2008, au obligatia de a incheia la data expirarii contractelor de asigurare facultativa. Pentru riscurile si sumele asigurate in mod obligatoriu, societatile de asigurare autorizate vor putea incheia doar polite de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale – PAD.  Societatile de asigurare autorizate vor putea incheia asigurari facultative pentru locuinte pentru riscurile care fac obiectul contractului de , numai pentru sumele asigurate care exced sumele asigurate obligatoriu.

Plata primei de asigurare obligatorii se face integral si anticipat, inainte de expirarea valabilitatii PAD, fiind in cuantum de 10 sau 20 de euro, in functie de tipul de locuinta.

Actul normativ mai prevede, enumerandu-le, riscurile acoperite sau excluse de contractul de asigurare.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!