0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va organiza luni, la sediul institutiei, manifestarea anuala “Ziua usilor deschise”, în contextul sarbatoririi, la nivel european, a “Zilei europene a justitiei civile”.

“Scopul organizarii anuale a acestui eveniment este acela de a ne reaminti ca justitia este, înainte de toate, un serviciu la dispozitia cetatenilor, care le permite sa-si rezolve disputele personale si sa-si apere drepturile”, a informat CSM într-un comunicat de presa.

La eveniment sunt invitati sa participe elevi, studenti, auditori de justitie, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti si toti cei care vor sa cunoasca activitatea CSM, care este garantul independentei justitiei.

“Comisarul european Antonio Vitorino declara la Bruxelles, în octombrie 2002, cu ocazia desfasurarii Conferintei europene cu tema ‘Spre un acces mai bun al cetatenilor la justitie’, ca un astfel de eveniment este necesar în scopul reapropierii justitiei de cetateni, permitându-le sa-i înteleaga mai bine mecanismele si sa amelioreze, daca este necesar, accesul lor la justitie”, se arata în comunicatul CSM.

Sursa citata mentioneaza ca prin Planul de actiune pentru reforma sistemului judiciar, în cadrul capitolului referitor la ”Asigurarea transparentei actului de justitie”, s-a stabilit organizarea anuala a manifestarilor de tipul ”usilor deschise”, prin invitarea cetatenilor la sediul instantelor si parchetelor, masura ce are ca institutii responsabile instantele, parchetele si Consiliul Superior al Magistraturii.

Plenul CSM a stabilit ca aceasta manifestare sa se desfasoare în acest an la 25 octombrie, zi în care se sarbatoreste Ziua Europeana a Justitiei Civile.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol!