0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgate, miercuri, Codul de procedura civila si Codul de procedura penala.

Camera Deputatilor a adoptat, saptamana trecuta, Codul de procedura civila, cu 213 voturi pentru si o abtinere, in timp ce Codul de procedura penala a fost adoptat cu 212 voturi pentru si trei abtineri.

“Adoptarea de catre Parlament a Codurilor de procedura civila si penala reprezinta un eveniment remarcabil, un act care, alaturi de adoptarea Codului civil si a celui penal, va schimba in bine pe termen lung societatea romaneasca. Sfera influentei benefice a noilor Coduri va depasi Justitia. Elaborarea, promovarea si adoptarea noilor Coduri a reprezentat obiectivul strategic fundamental al MJ si ma bucura faptul ca prin adoptarea lor de catre Parlament acest obiectiv a fost atins. Este important sa gandim si sa pregatim bine etapa implementarii, care va avea nevoie de sprijin atat din partea Executivului, cat si a CSM”, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, referitor la adoptarea celor doua coduri.

Traian Basescu a solicitat celor doua Camere ale Parlamentului dezbaterea si adoptarea Codurile de procedura, in regim de urgenta, motivand ca, daca cele doua coduri de procedura ar fi adoptata pana la finalul sesiunii parlamentare, ar fi posibila o evaluare pozitiva a Comisiei Europene, statul roman aflandu-se sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. Acesta subliniaza ca adoptarea codurilor de procedura reprezinta o prioritate pentru Romania din perspectiva angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana.

Sursa: www.avocatnet.ro

Distribuie acest articol!