0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In 10 ani, Codul Fiscal s-a modificat de 120 de ori, spre disperarea patronilor de firme si a simplilor platitori de taxe. Inca o propunere de modificare a acestui act normativ aduce cresteri ale unor taxe, dar si mai multa birocratie.

 

Romanii care produc bauturi alcoolice in propria gospodarie vor plati taxe mai mari. Acciza va ajunge la 500 de euro pe suta de litri de alcool pur, cu 25 de euro mai mult decat in prezent. Valorile sunt valabile numai pentru micile distilerii, cu o capacitate de cel mult 1.000 de litri de alcool.

Si luxul se scumpeste. Bijuteriile din platina sau cele combinate cu aur, indiferent de puritate, vor fi accizate cu 2 euro pe gram, fata de 1 euro pe gram, cum erau taxate pana acum.

Fiscul inaspreste conditiile prin care ii poate controla pe cei care nu isi declara veniturile. Selectarea acestora se va face in functie de asa-numita analiza de risc. Adica inspectorii se vor uita la proprietatile, masinile si bijuteriile detinute de acele persoane, cat si la venituri. Daca datele nu coincid cu cele declarate, atunci vor trebui sa plateasca impozit pe diferenta.

Nici strainii nu scapa de vizite la autoritati. Pana pe 30 iunie, ei vor trebui sa-si declare la primarie casele si terenurile.

Sursa: DIGI24

Distribuie acest articol!