0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Dupa modificarea Codului Rutier, care prevede penalitati si de mii de euro, soferii intra din nou in vizorul autoritatilor. Au de platit un milion de amenzi pentru , iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADR) ameninta cu blocarea conturilor.

 

55 de milioane de euro trebuie sa recupereze in prezent Compania de Drumuri si Autostrazi de la romanii care au fost prinsi in ultimii 3 ani fara rovinieta pe sosele. Un volum urias de amenzi din care compania a reusit sa prelucreze doar 4 la suta. Procesul este greoi… Soferul primeste o somatie. Daca nu o plateste in 15 zile, amenda ajunge la un executor judecatoresc, iar acesta incepe procedura de executare silita si ii pune pe conturi. Lucian Calmusi, director adjunct Directia Comerciala CNADR: “Daca nu au ce sa incaseze, vor face munca in folosul comunitatii”.

Numai ca totul dureaza foarte mult. Acum sunt executati silit soferii cu amenzi neplatite in august 2011. Amenda pentru lipsa rovinietei este de 250 de lei. In cazul in care sunteti executati silit, platiti si cheltuielile de judecata de aproximativ 400 de lei. Atentie, daca procedura de executare silita nu a inceput in trei ani, amenda se prescrie si ati scapat. Ca sa nu piarda milioane de euro, autoritatile se gandesc la o schema mai simpla de recuperare.

Dan Sova, ministrul proiectelor: “Am propus ca aceste amenzi sa treaca la Ministerul de Finante. Sa vedem daca sunt si cei de acolo de acord. Trebuie sa gasim o solutie, totusi sunt peste un milion de amenzi”.

Schema este simpla. trimite amenda direct la ANAF, iar daca nu o platiti, vi se pune direct poprire pe conturi. Totul nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva luni, iar banii vor ajunge in bugetul de stat, nu in cel al companiei de drumuri.

Sursa: ProTV

Distribuie acest articol!