0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Legea salarizarii unitare în sectorul bugetar va fi modificata substantial, la niciun an de la intrarea în vigoare. Proiectul care va fi lansat în dezbatere publica spre mijlocul lunii august va arata sensibil diferit fata de legea în vigoare. Gândul va prezinta principalele modificari preconizate.

• Se unifica titulaturile date posturilor în care se presteaza aceeasi activitate. De pilda, nu vor mai exista soferi si conducatori auto, ci doar soferi. Nu vor mai exista secretare si asistent manageri, ci doar secretare.

• Se elimina diferentele salariale între persoane angajate în diferite sectoare bugetare pe acelasi post. Soferul de la Aparare va câstiga la fel cu cel de la Munca, Sanatate, Educatie s.a.m.d.

• Creste punctajul maxim în grila de salarizare, respectiv cresc diferentele dintre treptele de salarizare din grila. În conditiile în care, per ansamblu, cheltuielile salariale trebuie sa ramâna aceleasi, pentru a creste salariile mari, Guvernul va fi obligat sa taie din salariile mici.

Pe de alta parte, nu este deloc o certitudine flexibilizarea Codului Muncii, în sensul dorit de FMI si UE, care cer insistent Guvernului sa simplifice procedurile de concediere si angajare. Dar Valentin Mocanu, secretar de stat în Ministerul Muncii, arata ca, pe de o parte, Guvernul s-ar putea lovi de opozitia inflexibila a sindicatelor, iar pe de alta, exista temeri ca flexibilizarea pietei muncii ar putea creste evaziunea fiscala.

Sursa: Gandul

Distribuie acest articol!