0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la centrele APIA, in intervalul 3 martie – 15 mai 2014, o singura cerere de plata, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Pentru cererile de platadepuse incepand cu data de 16 mai, se vor aplica penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere. Dupa data de 9 iunie 2014, cererea de plata nu mai este admisa la calculul platii pentru anul in curs.

 

Pot beneficia de persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, sau administratori in cadrul asociatiilor in participatiune. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul. Sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de minim 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

Fermierii deja inregistrati la APIA in campaniile precedente si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2014, prin acces la internet, pot completa electronic declaratia de suprafata si pot sa vizualizeze si, dupa caz, actualizeze propriile parcele. De asemenea, fermierii isi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!