0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Importanta pe care o are intocmirea corecta a Contractului de munca, „rezultatul unui acord de vointa dintre cele doua parti intre care se incheie” (dupa cum specifica art. 10 din Codul Muncii), nu este de neglijat! Erorile ce pot decurge din omisiuni sau intelegeri defectuoase pot conduce la consecinte serioase nu tocmai placute.

 

Exemple:

– introducerea clauzelor de concurenta nelegale – nesolicitarea cerificatului medical din partea salariatului – neinformarea salariatului (in scris) despre riscurile specifice postului – includerea unor clauze de confidentialitate prea generale

Aspecte carora trebuie sa le acordati atentie:

– valoarea reala a salariului – durata perioadei de proba – atributiile postului – durata concediului anual – necunoasterea deplina a prevederilor contractului colectiv de munca – existenta clauzei de mobilitate (aparuta in situatia in care executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un singur loc, iar acesta are dreptul la prestatii suplimentare in bani sau in natura) In plus, ca urmare a modificarii Codului muncii prin Legea nr. 40/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 225 din 31 martie 2011, contractul individual de munca nu mai are caracter consensual, ci produce efecte juridice exclusiv daca este incheiat in forma scrisa. Se prevede astfel ca forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

In prezent, potrivit art. 16 alin. (1) in noua sa redactare, „Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului”.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!