0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Anumite societati comerciale sunt obligate sa isi schimbe denumirea incepand de anul viitor, dupa ce noul Cod de procedura civila va intra in vigoare. Firmele au la dispozitie doi ani pentru a opera aceste modificari in actele lor constitutive.

 

Legea de punere in aplicare a Codului de procedura civila (Legea nr. 79/2012) obliga societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma “societate comerciala” sa inlocuiasca aceasta sintagma cu termenul “societate”.

Aceasta prevedere intra in vigoare la 1 februarie 2013, iar firmele au termen pana la 1 februarie 2015 sa o puna in practica prin modificarea actului constitutiv.

“Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare”, se mai precizeaza la art. 79 din Legea nr. 76/2012.

Oficiul National al Registrului Comertului explica in luna septembrie, la solicitarea AvocatNet.ro, ca pana la acea data aproximativ 130 de societati aveau in denumire sintagma “societate comerciala”, numai acestea fiind obligate sa opereze modificari in actul constitutiv pentru inlocuirea sintagmei cu termenul “societate”.

Dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila, firmele mentionate trebuie sa se prezinte la oficiile registrului comertului in raza carora isi au sediul pentru a indeplini toate formalitatile necesare modificarii denumirii.

ONRC a mai precizat ca, potrivit Legii societatilor comerciale, “firma este numele sau, dupa caz, denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza” si contine, in cazul societatilor cu personalitate juridica, numele unuia sau mai multor asociati si/sau o denumire proprie, de natura a o deosebi de firma altor societati, neincluzand forma juridica sub care acestea isi desfasoara activitatea (societate in nume colectiv, societate in comandita simpla, societate pe actiuni, societate in comandita pe actiuni sau societate cu raspundere limitata)”.

Sursa: Avocatnet

Distribuie acest articol!