Go to Top

Ce facilitati fiscale au fost anulate în perioada 2009 – 2010.

Tichetele-cadou, de vacanta, de masa si de cresa acordate conform legii au devenit taxabile, iar regimul de impozitare pentru microîntreprinderi a fost eliminat.
– Neimpozitarea veniturilor obtinute de firme din tranzactionarea titlurilor de participare pe piata autorizata de CNVM a fost valabila doar în 2009. Similar, neimpozitarea câstigurilor obtinute de persoane fizice din tranzactionarea titlurilor de valoare a fost valabila doar în 2009. Anumite scutiri de la impozitul pe veniturile nerezidentilor au fost eliminate, ca de pilda cele pentru veniturile obtinute din transferul instrumentelor financiare derivate, dobânzi la anumite conturi si instrumente, veniturile obtinute din prestarea serviciilor de consultanta, asistenta tehnica si alte servicii similare.
– S-a eliminat cota preferentiala de 0,25% la calculul impozitului pe cladiri, pe care o putea stabili Consiliul Local în cazul investitiilor de peste 500.000 de euro. Programul de amânare la plata a obligatiilor fiscale nu a fost valabil si în 2010.

Sursa: Adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *