0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Conform prevederilor legale, persoanele fizice care realizeaza ca urmare a incheierii unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere la sfarsitul anului 2013, au obligatia incepand cu anul fiscal 2014, sa declare aceste venituri, acestea fiind considerate ca fiind , informeaza Contzilla.ro.

 

Numarul de cinci contracte de inchiriere sau subinchiriere se refera la contractele aflate in derulare la 31 decembrie 2013. Obligatiile pe care le au persoanele fizice aflate in situatia descrisa mai sus sunt urmatoarele: au obligatia de a inregistra contractele de inchiriere sau subinchiriere, la organul fiscal competent, acesta fiind: administratia fiscala unde contribuabilul are adresa sau unde locuieste efectiv, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania; administratia fiscala in a carei raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru  ceilalti contribuabili persoane fizice.

In cazul persoanelor fizice fara domiciliu fiscal in Romania ale caror contracte de inchiriere se afla in raza teritoriala a mai multor organe fiscale, acestea trebuie sa desemneze o sursa principala de venit, iar inregistrarea contractelor si declararea veniturilor se va face la organul fiscal pe teritoriul caruia se afla sursa principala de venit.

Dupa depunerea declaratiei estimative, organul fiscal competent stabileste platile anticipate si emite formularul 260 “Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale” pentru anul 2014. Data limita pentru platile anticipate de impozit este data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru (25 martie, 25 iunie, 25 septembrie, 25 decembrie).

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!