0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Sesizarea presedintelui Traian Basescu in cazul legii de abrogare a articolului 276 din Codul Penal privind presiunile asupra justitiei va fi discutata de judecatorii Curtii Constitutionale (CC) in sedinta de marti.

Potrivit unor oficiali din cadrul Curtii Constitutionale, sesizarea presedintelui Traian Basescu a fost inregistrata in 10 octombrie, dupa ce seful statului a anuntat, in 9 octombrie, ca ataca la CC legea de abrogare a articolului 276 din Codul Penal privind presiunile asupra justitiei, pe motivul independentei justitiei, aratand ca sunt cazuri de “campanii furibunde” impotriva magistratilor, “declaratii ticaloase ale unora din duba”.

“Din pacate, Parlamentul si-a mentinut pozitia, pentru ca eu am trimis o data la Parlament legea, propunand sa nu se abroge acest articol. Parlamentul, Guvernul de asemenea, a incuviintat abrogarea acestui articol. Atac legea asa cum ea a fost votata de Parlament, cu acceptul Guvernului, o atac la . Motivul fundamental pentru care o atac este legat de independenta justitiei. Avem cazuri pe care le traim cu ochii nostri, campaniile furibunde pe care le-a dus trustul Intact impotriva procurorilor, judecatorilor, declaratiile ticaloase ale unora de prin duba: «I-am dat bani sefului DNA si presedintei Inaltei Curti». De aceea, cel putin in acest stadiu, mentinerea acestui articol pentru independenta justitiei este necesar”, a afirmat Basescu.

El a adaugat ca spera ca la Curtea Constitutionala sa aiba castig de cauza, aratand ca Guvernul sustine abrogarea articolului 276 “in numele unei iluzorii libertati de exprimare”.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!