0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

poate interveni, conform prevederilor Noului Cod Penal, in caz de furt simplu sau furt calificat, dar numai in anumite situatii: (furtul din locuinta) si in cazul in care persoana care a savarsit furtul purta asupra sa o arma, insa nu a folosit-o. Impacarea nu este posibila in cazul in care fapta a fost comisa pe timp de noapte sau de un grup organizat.

 

Politistii nu sunt prea incantati de aceasta intelegere ”amiabila” intre pagubit si infractor. Iulian Surugiu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie spune ca daca nu va suferi modificari Codul Penal, este posibil sa avem de-a face cu situatii in care politistii vor renunta sa mai alerge dupa acest gen de infractori.

”Legiuitorul a considerat ca este necesar sa existe posibilitatea ca pagubitul sa se impace fapuitorul, daca infractiunile de furt nu sunt foarte grave, nu sunt comise in grup organizat sau noaptea, de exemplu. Codul Penal a fost aliniat astfel la cele existente in alte state europene. In Spania, daca un cetatean fura dintr-un magazin bunuri in valoare de pana la 500 de euro, acesta primeste doar o amenda.

Eu cred ca acest Cod Penal va mai suferi modificari. Trebuie sa se stabileasca in mod clar pana la ce suma poate exista posibilitatea de impacare intre parti, de exemplu”, a declarat Surugiu pentru Romania Libera.

Surugiu a mai spus ca daca acest Cod Penal nu va suferi modificari, iar infractorii vor fi lasati sa plece acasa fara nicio problema, desi pentru prinderea lor a fost nevoie de filaje si  multe resurse consumate, ”probabil ca vom avea situatii in care politistul va renunta sa mai alerge dupa infractori, daca vede ca toata munca e in zadar. Politistul este obligat sa prinda infractori. Aceasta este munca lui, insa trebuia ca legea sa-l si protejeze. Avem destule cazuri de ultraj”.

Sursa: Romania Libera

Distribuie acest articol!