0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Dispozitiile art. 3201 alin. (7) C.proc.pen. stabilesc interdictia aplicarii procedurii simplificate, reglementata in art. 3201 alin. (1)-(6) C.proc.pen., in cazul in care inculpatul a fost trimis in judecata pentru o (in forma consumata sau in forma tentativei) care se pedepseste cu .

 

In consecinta, in cazul in care inculpatul a fost trimis in judecata pentru infractiuni concurente, dintre care una se pedepseste cu detentiune pe viata, nu poate solutiona cauza penala prin aplicarea procedurii prevazute in art. 3201 alin. (1)-(6) C.proc.pen. – urmand a se efectua, in mod obligatoriu, si judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun -, intrucat procedura simplificata poate fi aplicata numai in mod unitar, cu privire la toate infractiunile pentru care inculpatul a fost trimis in judecata, iar nu separat, in raport cu fiecare dintre acestea.

Intr-un astfel de caz, instanta nu poate aplica inculpatului dispozitiile art.3201 alin. (7) C.proc.pen. pentru infractiunile din compunerea concursului de infractiuni care nu se pedepsesc cu detentiune pe viata, deoarece aceste dispozitii de drept substantial devin incidente numai daca, din punct de vedere procedural, cererea privind judecata potrivit procedurii simplificate a fost admisa de catre instanta de judecata.

Daca cererea a fost respinsa, intrucat inculpatul a fost trimis in judecata pentru o infractiune (in forma consumata sau in forma tentativei) care se pedepseste cu detentiune pe viata, nu exista cadrul procesual care sa permita aplicarea dispozitiilor art. 3201 alin. (7) C.proc.pen.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!