0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Guvernul de la Ottawa a prezentat joi Parlamentului un proiect de lege ce inaspreste conditiile pentru acordarea cetateniei canadiene, principalele masuri avute in vedere fiind extinderea perioadei de asteptare si crestere nivelului de cunostinte lingvistice pentru cei care solicita obtinerea acestei cetatenii.

 

Textul propus prevede si o crestere a taxelor pentru obtinerea cetateniei si sanctiuni mai severe pentru cei care incearca sa fraudeze sistemul.

Daca legea va fi adoptata, aspirantii la cetatenia Canadei vor fi obligati sa stea pe teritoriul acestei tari cel putin patru ani din sase, in loc de trei ani din patru cum prevede legislatia actuala. De asemenea, testul riguros de cunostinte lingvistice pe care trebuie sa-l treaca in prezent cei cu varste cuprinse intre 18 si 54 de ani il vor da si cei cu varste peste 14 ani si pana la 64 de ani. In plus, noua lege va da dreptul retragerii cetateniei canadiene in cazul celor cu dubla cetatenie care au fost condamnati pentru terorism, tradare sau spionaj.

Pe de alta parte, rezidentii permanenti care activeaza in cadrul armatei si solicita cetatenia canadiana beneficiaza de un proces mai rapid. In Canada sosesc in fiecare an circa 250 de mii de imigranti, dintre acestia circa 85% obtinand cetatenia canadiana dupa o perioada de sedere de trei ani.

Sursa: Capital

Distribuie acest articol!