0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul care prevede blocarea si intreruperea radiocomunicatiilor in in scopul combaterii amenintarilor la adresa ordinii si sigurantei publice de catre detinuti prin folosirea dispozitivelor de comunicare, inclusiv a telefoanelor mobile. Proiectul de lege initiat de Guvern a fost adoptat cu 308 voturi “pentru”, 2 “impotriva” si 3 abtineri.

 

Textul legislativ prevede ca blocarea si se realizeaza in scopul prevenirii utilizarii de catre detinuti a dispozitivelor care sunt capabile sa transmita sau sa primeasca imagini, sunete si informatii, inclusiv telefoanele mobile. se poate face printr-un semnal electromagnetic sau modificarea a insusi mediului de propagare, se arata in proiect.

Stabilirea unitatilor penitenciarele in care se vor instala aceste sisteme de bruiaj se va face dupa evaluarea vulnerabilitatilor pe linia sigurantei detinerii, tinandu-se cont de numarul de dispozitive de comunicare la distanta descoperite, amplasarea geografica si arhitectura penitenciarului, numarul de persoane private de libertate detinute si regimul de executare in care acestea sunt incluse, precum si implementarea sistemelor integrate de paza, supraveghere video si control acces.

Sursa: Mediafax

Distribuie acest articol!