0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Cetatenii europeni pot fi expulzati “din motive de politici publice, securitate publica sau sanatate publica”, a declarat purtatorul de cuvânt al Comisiei pentru Justitie si Afaceri Interne, Michele Cercone, pentru Deutsche Welle. El a explicat însa ca toate cazurile de expulzare se trateaza individual.

Referindu-se la decizia executivului de la Paris de a expulza tiganii români si bulgari care îsi fac tabere pe teritoriul francez si despre posibilitatea ca responsabilii europeni sa intervina pentru aplanarea acestui conflict, Cercone a explicat ca “integrarea rromilor dispune de instrumente si politici europene”. Oficialul european a dat ca exemplu fondurile structurale si Fondul Social European, informeaza Deutsche Welle.

“Într-o oarecare masura, prin extensie, Fondul Agricol European pentru Dezvoltare Rurala a fost, de asemenea, folosit în anumite tari pentru integrarea populatiei rome. Iar din mai 2010, regulile de folosire a banilor din Fondul European de Dezvoltare Rurala au fost modificate pentru a simplifica accesarea acestora în folosul grupurilor minoritare cum ar fi tocmai populatiile de etnie roma. Scopul este sa li se poata construi locuinte. Este, iata, deja un efort consistent depus de Comisie si Uniune”, a explicat purtatorul de cuvânt al Comisiei pentru Justitie si Afaceri Interne al UE.

Sursa: Adevarul

Distribuie acest articol!