Go to Top

Aviz favorabil, dar si modificari, pentru proiectul de lege privind eutanasierea cainilor maidanezi

Deputatii din Comisia juridica si cea pentru administratie au aprobat cu cateva conditii. Animalele trebuie tinute in adapost 14 zile. Apoi, daca nu sunt revendicate, pot fi eutanasiate. Stabilirea termenului in care se face eutanasierea cainilor nerevendicati se va face avand in vedere capacitatea de cazare in padocuri si bugetul alocat.

 

Deputatii juristi spun ca au stabilit exact pasii de parcurs intre momentul capturarii unui caine si momentul eutanasierii lui, care trebuie sa fie ultima solutie.

„Avem 14 zile de la data capturarii, apoi fiecare caz se analizeaza si se emite o decizie in care se va stabili un termen la care se va proceda la eutanasiere in conditiile legii si ale Uniunii Europene. In functie de resursele necesare si de locurile prevazute in padoc, se va decide o anumita data cu privire la eutanasiere. Legea aceasta, daca va fi votata si promulgata, va da posibilitatea unui primar, daca are conditii si bani, sa tina cainii in padoc pana cand va consuma resursele, sau sa-l eutanasieze”, a declarat Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

Acesta a precizat ca atat adoptia cat si revendicarea cainilor din padoc vor fi gratuite. In plus, explica deputatii juristi, reintoarcerea cainilor maidanezi in teritoriu este exclusa. Raportul celor doua comisii reunite va ajunge in plenul Camerei Deputatilor, care este si camera decizionala.

Sursa: DIGI24

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *