0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Prin s-a introdus posibilitatea preluarii cererilor de eliberare a pasapoartelor simple in cadrul punctelor de lucru din alta localitate decat cea in care isi are sediul serviciul public comunitar competent sa elibereze pasaportul.

In Monitorul oficial nr. 712 din 18 octombrie 2012 a fost publicata H.G. nr. 992/2012 pentru completarea Hotararii Guvernului nr. 1.693/2004 privind modul de organizare si functionare a serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple.

In cadrul actului normativ se arata:

Prin ordin al prefectului, cu avizul Directiei Generale de , se pot infiinta puncte de lucru ale serviciului public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, pentru preluarea, in conditiile legii, a cererilor de eliberare a pasapoartelor simple electronice, in alta localitate decat cea in care isi are sediul serviciul public comunitar respectiv.

Modalitatea de desfasurare si organizare a activitatilor de preluare a cererilor de eliberare a pasapoartelor simple electronice la nivelul punctelor de lucru se stabileste prin dispozitia directorului general al Directiei Generale de Pasapoarte.

Concursurile pentru ocuparea functiilor vacante de politisti si personal contractual din cadrul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple se organizeaza la sediul Directiei Generale de Pasapoarte.

Comisiile de concurs si comisiile de solutionare a contestatiilor constituite in vederea ocuparii functiilor vacante de politisti si personal contractual se stabilesc prin dispozitii ale directorului general al Directiei Generale de Pasapoarte si sunt formate din specialisti ai acestei institutii si reprezentanti ai institutiei prefectului.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!