0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

(ASF) a decis, marti, deschiderea procedurii de redresare financiara prin la compania Astra, cea mai mare societate de asigurari de pe piata romaneasca, a anuntat, marti, presedintele ASF, Dan Radu Rusanu, intr-o conferinta de presa.

 

Decizia ASF a fost luata dupa analiza raportului de control la societatea Astra si a unei note a Directiei de Supraveghere si Stabilitate Financiara din cadrul ASF.

Autoritatea a numit ca administrator special la Astra compania de consultanta financiara . Din calculele ASF, care vor fi puse la dispozitia administratorului special, Astra va avea nevoie de o semnificativa, urmand ca administratorul special sa stabileasca suma necesara.

Presedintele ASF a precizat ca toate politele de asigurare emise de Astra raman valabile pana la expirare.

Potrivit lui Rusanu, administratorul special va fi obligat sa asigure toate platile aferente politelor de asigurare, insa, in cazul unui eveniment major, cum ar fi un cutremur foarte puternic, Astra nu va putea face fata platilor.

Astra are un portofoliu de aproape trei milioane de clienti, din care 800.000 sunt asigurati RCA, iar 2,15 milioane detin asigurari de locuinte.

Simultan cu introducerea administrarii speciale, ASF a impus si alte masuri – inventarierea dosarelor de dauna in vederea evaluarii daunelor reale si stabilirii obligatiilor de plata, luarea masurilor necesare pentru calculul corespunzator al rezervelor tehnice constituite de Astra, interzicerea efectuarii de investitii in valori mobiliare si imobiliare cu exceptia clasamentelor in depozite bancare, titluri de stat si certificate de trezorerie, interzicerea instrainarii bunurilor si activelor societatii, interzicerea acordarii de noi imprumuturi si accelerarea recuperarii celor acordate, efectuarea unui audit de un auditor reputat.

Sursa: Agerpres

Distribuie acest articol!