0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Fiscul intentioneaza sa trimita romanilor -uri cu notificari si va oferi aplicatii pentru smartphone-uri, astfel incat contribuabilii sa aiba acces cat mai usor la informatii legate de plata taxelor la stat. Notificarile se pot referi la emiterea deciziei de impunere, obligatia unei plati – care poate fi insotita si de somatie cu – sau la nedepunerea unei declaratii fiscale.

 

Acestea sunt doar cateva dintre planurile prin care Agentia Nationala de Administrare Fiscala () isi propune, pana in 2017, cresterea pana la 92% a proportiei contribuabililor care isi declara singuri toate veniturile obtinute si prin care gradul de conformare voluntara la plata va ajunge la 85%, potrivit unor informatii primite de gandul de la .

“Pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, in locul variantei trimiterii unii aviz prin posta”, au explicat surse din ANAF. Desigur, este vorba despre contribuabilii care si-au precizat numarul de telefon in formularele depuse la ANAF.

Tot pentru a creste nivelul incasarilor, ANAF va continua sa simplifice declaratiile fiscale, anuntand „reproiectarea formularelor de declaratii fiscale in vederea facilitarii completarii acestora de catre contribuabili”, dar si „crearea conditiilor tehnice si procedurale pentru plata obligatiilor fiscale prin toate instrumentele bancare”.

Pe de alta parte, din primavara anului trecut, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a lansat serviciul pentru contribuabili „Acces date prin SMS”. Concret, oricine poate trimite un SMS la numarul 1300 care sa contina codul de identificare fiscala al unei firme. El va primi un raspuns, tot prin SMS, cu mai multe date despre firma respectiva.

Sursa: Gandul

Distribuie acest articol!