0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Persoanele cu tulburari grave ale ritmului cardiac, cu episoade repetate de hipoglicemie acuta, cu afectiuni neurologice grave, crizele de epilepsie sau alte tulburari subite ale starii de constienta, alcoolicii si consumatorii de droguri nu vor mai putea obtine permise auto si nici reînnoi actul.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin al ministrului Sanatatii cu normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, potrivit directivelor Uniunii Europene.

Astfel, candidatii care solicita obtinerea permisului de conducere grupa 1 (motociclete simple sau cu atas, scutere, autovehicule, cu si fara remorca, a caror masa totala maxim autorizata nu depaseste 3.500 kilograme) sunt obligati sa efectueze un examen medical în cazul în care devine evident, la întocmirea formalitatilor necesare sau în timpul probelor de examinare pe care trebuie sa le sustina înainte de obtinerea permisului de conducere, ca prezinta una sau mai multe din afectiunile medicale prevazute în noul act normativ.

De asemenea, candidatii care vor sa obtina un permis de conducere grupa 2, profesionisti (vehicule din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E), sunt obligati sa efectueze examenele medicale înainte de eliberarea initiala a permisului de conducere. Ulterior, acesti soferi vor fi obligati sa efectueze examinarile medicale ori de câte ori îsi reînnoiesc permisul de conducere.

Nu se emit sau reînnoiesc permise de conducere pentru solicitantii sau soferii care prezinta probleme în ceea ce priveste sensibilitatea la contraste sau care sufera de diplopie (vedere dubla).

Sursa: Cotidianul

Distribuie acest articol!