0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Omul de afaceri  acuza  (CITR), fost administrator judiciar al , ca i-a devalizat societatea de constructii, provocand pierderi din rezilierea unor contracte, mentinerea altora si semnarea unora noi, dar si prin vanzarea activelor companiei de transport aerian Blue Air.

 

„In calitate de imputernicit al administratorului special“, Iordache a realizat un raport catre adunarea creditorilor, datat in 11.07.2014, in care face o serie de acuzatii grave.

„In sustinerea celor afirmate, in legatura cu administrarea frauduloasa si pagubitoare pentru Debitoare (Romstrade – n.r.) derulata de CITR prin reprezentantii acesteia Cionca Andrei si Anghelof Andreea, precizam inca de la inceput, ca in prezent administrarea derulata de CITR in legatura cu activitatea de reorganizare a Debitoarei face obiectul urmaririi penale in rem in cadrul Dosarului 171/P/2013 / Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, asa cum rezulta din Adresa de Inaintare transmisa de Parchet, din care rezulta inceperea urmaririi penale in rem, existand suspiciunea plauzibila ca au fost efectuate operatiuni comerciale si financiare de natura a aduce foloase necuvenite unor persoane din cadrul CITR si unor creditori ai Romstrade SRL“, se arata in raportul obtinut de catre ziarul „Adevarul“.

In primul rand este acuzata rezilierea contractelor de leasing la utilaje, ceea ce a facut ca societatii sa ii fie reziliate contractele de drumuri si infrastructura pe care le avea in 2012, la momentul intrarii in insolventa. Astfel, s-ar fi creat un efect de domino, caci dupa rezilierea contractelor de leasing s-au pierdut contractele castigate, ceea ce a antrenat aparitia societatilor de leasing la masa credala, plus aparitia companiilor de asigurari la masa credala, ca urmare a antrenarii raspunderii contractuale pentru Romstrade. Prejudiciul direct antrenat ar fi de un milion de euro numai din aceasta actiune.

Acestea vin in contextul in care luni, 18 august, va avea loc adunarea creditorilor pentru a desemna un nou administrator judiciar. Omul de afaceri Nelu Iordache suspecteaza ca un grup de creditori doreste sa impuna ca administrator judiciar firma , care ar fi si ea in conflict de interese.

Potrivit unui tabel din 5 martie 2013, principalul creditor al Romstrade este Banca Comerciala Romana, cu 281 de milioane de lei, urmat de Eximbank – 165 de milioane de lei, Primaria Bucuresti – 35,9 milioane de lei, BRD – 33,3 milioane de lei, Unicredit Tiriac- 26 de milioane de lei, Raiffeisen Bank – 23 de milioane de lei si ANAF – 16,6 milioane de lei.

Pozitia oficialilor CITR este urmatoarea:

“Afirmatiile expuse sunt nefondate. Toate masurile pe care CITR le intreprinde in procedurile de insolventa pe care le administreaza sunt luate cu acordul Adunarii Creditorilor si sub controlul legalitatii instantei, conform Legii Insolventei. Din martie 2014, CITR nu mai este administratorul judiciar al Romstrade SRL. Asadar, nu putem face comentarii cu privire la activitatea acesteia”.

Sursa: Adevarul

Distribuie acest articol!