0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

In Monitorul Oficial nr. 398 din 2 iulie 2013 a fost publicata privind acordarea unor drepturi persoanelor care nu mai au cetatenia romana, dar care au fost persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri.

In cadrul actului normativ se arata:

Beneficiaza de prevederile Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, cu completarile ulterioare, si persoanele care, la data depunerii cererii, nu mai au cetatenia romana, indiferent de domiciliul acestora, daca indeplinesc conditiile prevazute de dispozitiile acestui decret-lege.

Persoanele prevazute la alin. (1), care au domiciliul in strainatate, pot depune cererea personal, la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, in functie de ultimul domiciliu din Romania sau, prin mandatar desemnat prin procura speciala, la agentiile teritoriale in a caror raza teritoriala domiciliaza mandatarul.

Sursa: Infolegal

Distribuie acest articol!