0733 408 895 / 0720 721 073 office@bgarecuperari.ro
Solutia creantelor tale
xsid

Distribuie acest articol!

Absolventii din promotia 2014 care doresc sa beneficieze de indemnizatia de somaj, in valoare de 250 de lei, trebuie sa se inscrie la agentiile judetene de ocupare de care apartin, in termen de 60 de zile de la data finalizarii studiilor, informeaza Mediafax.

 

Conform prevederilor Legii 76/2002, absolventii institutiilor de invatamant, promotia 2014, au la dispozitie 60 de zile de la data absolvirii studiilor pentru a se inregistra, in baza de date a agentiilor judetene de care apartin, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca“, potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Mai departe, “absolvent” al unei institutii de invatamant este acea persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in una din institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Indemnizatia de somaj poate fi solicitata doar de tinerii care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu s-au incadrat in munca potrivit pregatirii profesionale, sunt inregistrati la serviciile publice de ocupare, nu urmeaza o forma de invatamant, nu realizeaza venituri sau realizeaza venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, care in prezent este de 500 de lei.

Absolventii beneficiaza de informare si consiliere profesionala

Potrivit ANOFM, in urma inregistrarii, absolventii beneficiaza de informare si consiliere profesionala pentru evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca, tehnici de prezentare la interviuri de angajare, medierea muncii, indemnizatie de somaj si formare profesionala. “Aceasta se acorda timp de sase luni si este de 250 lei”, potrivit ANOFM.

Sursa: Curierul National

Distribuie acest articol!